Főoldal / Desszertek / Túrós tejszínes epres őzgerinc

Túrós tejszínes epres őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós tejszínes epres őzgerinc

Túrós tejszínes epres őzgerinc

Hozzávalók:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 30 dkg túró
  • 1 cs babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 30 dkg eper
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót.
Majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük.
Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszához. Díszítésnek hagyjunk ki belőle.

Kibélelünk sütőpapírral egy őzgerincformát, és beleöntjük a masszát, majd elegyengetjük.
A babapiskótát beáztatjuk tejbe, és kirakjuk vele a őzgerincforma tetejét.
Másnapig hűtőben tároljuk, és kiborítva, lehúzva róla a papírt fogyasztjuk.

Tipp / megjegyzés:

A tejszíntől habkönnyű desszertet kapunk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére