Főoldal / Tészta ételek / Túrótöltelékes gombóc

Túrótöltelékes gombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Túrótöltelékes gombóc

Túrótöltelékes gombóc

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg burgonya
  • kb. 25 dkg liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 db tojás
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek. tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 ek. főzős vaníliapuding por
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint cukor (nálam kb 2 ek)
  • csipet só

A prézlihez:

  • 2-3 ek. olaj
  • kb. 15 dkg zsemlemorzsa

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 ek. cukor keveréke
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A burgonyát leszűrjük és még melegen áttörjük egy burgonya nyomón.

Egy nagy fazékban kb. 2-3 liter vizet melegítünk, egy nagy csipet sót is adunk hozzá.

Amíg a víz felforr, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk szép simára. Ugyanígy teszünk a túrótöltelékkel is, minden hozzávalóját összekeverjük egyenletesre.
A tésztát kb 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és nagyjából 20 db 8-szor 8 cm-es négyzetre vágjuk (ha a szélén háromszög marad az sem baj, ebből is lehet gombócot formázni). Minden tésztanégyzet közepére teszünk egy púpos teáskanálnyi tölteléket. A tésztanégyzeteket óvatosan felemeljük, a sarkait egy pontba összefogjuk, batyuszerűen, és alaposan összenyomkodjuk, és gombóccá formázzuk.

Amikor a víz gyöngyözve forr, 10-esével kifőzzük a gombócokat. Nem árt 2 perc után kicsit megpiszkálni a lábos alján őket, nehogy leragadjanak.

Közben egy serpenyőben elkészítjük a prézlit, a meleg olajon barnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
Amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, még egy percet várunk, szűrőkanállal átszedjük őket a prézlire, és megforgatjuk.

Ugyanígy kifőzzük a második adagot is. Cukros tejföllel tálaljuk.

Túrótöltelékes gombóc 4.00/5 (2 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére