Túróval töltött zsemle
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Langyos tejjel felöntjük a mazsolát úgy, hogy ellepje.
Levágjuk a zsemlék tetejét, kiszedjük a közepüket, vigyázva, hogy nehogy kiszakadjanak.
A maradék langyos tejben egy evőkanál kristálycukrot elkeverünk, és egy tálba öntjük. Ebbe beleforgatjuk a zsemlék mindkét oldalát. Lecsepegtetjük és beletesszük őket, a kivajazott tepsibe.
A 3 tojás sárgájával, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük a túrót. A 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk. Megtöltjük vele a zsemléket.
Visszahelyezzük a zsemlékre a tetejét és megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20 percig sütjük.
Melegen vagy hidegen egyaránt finom.
Egy kiadós leves után, főfogás helyett is tökéletes