Tutti-frutti süti
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A zöld zseléhez:
A narancssárga zseléhez:
A piros zseléhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz. Ekkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük.
Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd következik apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és tűpróbáig sütjük. Kb. 5 perc, de ez sütő függő. Ha kihűlt a piskóta, két lapba elvágjuk.
A porcukrot alaposan elkeverjük a puha margarinnal, majd hozzáadjuk túrót és alaposan összekeverjük.
A 3 fajta üdítőt, külön külön felfőzzük a pudingporral és a cukorral. Ha langyosra hűltek, elkezdjük a rétegezést.
Az első piskótalapra rákenjük a túró felét, majd rásimítjuk a narancsos zselét. Következik a maradék túró, majd a zöld zselé, és a második piskótalap. A tetejét megkenjük a piros zselével, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.
Mutatós, színes sütemény, amit kockákra vágva kínálunk.