Tűzdelt malackaraj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A malac bőrét alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A húson a bőrt, négyzethálósan bevagdossuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk.
A fűszerekből egy-egy mokkás kanállal veszünk, és összekeverjük. A húst alaposan befűszerezzük,majd fokhagymával és a szalonnával megtűzdeljük.
Hűtőben, egy órát, vagy akár egy egész éjszakát állni hagyjuk.
A két kanál zsírt és a húst tepsibe tesszük, mellé rakjuk a megtisztított és négybe vágott vöröshagymákat és a maradék fokhagymagerezdeket.
Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 160 fokon, egy órát pároljuk.
Ezután levesszük a fóliát, és zsírjával locsolgatva, szép pirosra sütjük.
Köretnek, zöldséges rizst készítettem mellé, de bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!