Főoldal / Főzelékek / Újévi lencsefőzelék

Újévi lencsefőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Újévi lencsefőzelék

Újévi lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 2 vastagszelet füstölt karaj
  • kb.10 cm parasztkolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • olaj
  • 4-5 ek. liszt
  • 1 mk. pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. ecet
  • 1 tk. mustár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lencsét előző nap beáztatjuk.

Másnap a karajt egy külön lábosban megfőzzük. A lencséről leöntjük a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főző levet.

Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a félpuha lencsét, felöntjük a füstölthús főzővizével, Beletesszük a főtt karajt és a kolbász karikákat, és a sóval valamint a babérlevéllel ízesítve puhára főzzük.

Elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész főzeléket. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majd hőkiegyenlítéssel a főzelékhez adjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.

A vele együtt főtt füstöltekkel és ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.

Újévi lencsefőzelék 4.83/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére