Újévi lencsefőzelék
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk.
Másnap a karajt egy külön lábosban megfőzzük. A lencséről leöntjük a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főző levet.
Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a félpuha lencsét, felöntjük a füstölthús főzővizével, Beletesszük a főtt karajt és a kolbász karikákat, és a sóval valamint a babérlevéllel ízesítve puhára főzzük.
Elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész főzeléket. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majd hőkiegyenlítéssel a főzelékhez adjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.
A vele együtt főtt füstöltekkel és ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.