Vadas

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vadas

Vadas

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • szeletelt húsok ízlés szerint
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • egész bors

További hozzávalók:

  • 2-3 ek. cukor
  • kevés mustár
  • 1 nagy poharas tejföl
  • 2 ek. liszt

A burgonya gombóchoz:

  • 1 kg krumpli
  • pár ek. liszt
  • 1 tojás

A zsemlegombóchoz:

  • 2 szikkadt zsemle
  • 2 tojás
  • kb. 10 dkg liszt
  • 1 ek. zsír
  • 1 kk. só + 1 ek. só a főzővízhez

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A fentiekből húslevest főzünk 2 nappal a vadas készítése előtt.(semmi mással nem ízesítjük)
Hűtőben tartjuk 2 napig.

2-3 ek. cukrot kevés zsíron vagy olajon megpirítunk.
A levesből ki vesszük a húst és félretesszük.

A hagymát és a borsot is kivesszük a levesből, kidobjuk, mert erre nincs szükség a továbbiakban.
A többit le turmixoljuk, és ráöntjük a karamellizált cukorra.
Sóval, borssal, mustárral és pici cukorral ízesítjük.

Beleöntjük a tejfölt és kevergetve összeforraljuk,  végül megszórjuk a liszttel és besűrítjük.
Ha elkészült a mártás beletesszük a hússzeleteket és még pár percig együtt főzzük.

Köretként burgonya vagy zsemlegombócot tálalunk.

A köret:

Burgonya gombóc:
A krumplit megfőzzük, krumplinyomóval összetörjük, hozzákeverünk egy tojást, sót és annyi lisztet, hogy jól formázható legyen. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk lobogó sós vízben kifőzzük. Tovább kell főzni, mint a galuskát.

Zsemlegombóc:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, a zsíron megpirítjuk, majd félretesszük.
A tojásból, a lisztből, 1 deci vízből és a kiskanálnyi sóból tésztát készítünk és belekeverjük a pirított zsemlekockákat. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd sós vízben kifőzzük őket (akár tíz perc is lehet, míg megpuhulnak).

Mentés

Vadas 3.67/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére