Vaddisznó pörkölt másképp
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A felkockázott szalonnákat zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott húsokat, körbepirítjuk, megfűszerezzük: sóval, borssal, paprikával.
Elkeverjük és lassú tűzön, saját levében főzzük.
Fél óra elteltével beletesszük a felkockázott vöröshagymát, a fehérrépát és a gerezdekre vágott tormát. Vigyázva, hogy le ne kapjon, a saját levében pároljuk. Vörösborral pótoljuk az elfőtt levet.
További fél óra elteltével beletesszük a karikázott sárgarépát, a felaprított fokhagymát és felöntjük a maradék vörösborral. Amikor a húsok puhára főttek, csípős zöldpaprikával ízesítjük.
A köret elkészítése a következő:
A meghámozott, felkockázott burgonyát, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a finomra aprított medvehagymával meghintjük. Egy nagyobb edényben, fedő alatt, rázogatva összekeverjük. Ezzel kínáljuk a pörköltet.