Főoldal / Sertés ételek / Vagdalt Ili konyhájából

Vagdalt Ili konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vagdalt Ili konyhájából

Vagdalt Ili konyhájából

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • 1 szál parasztkolbász
  • 1/2 db pritamin paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 szelet kemény sajt (trappista)
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 20 dkg bacon szalonna
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zsemlét vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk. A kétféle hagymát apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük.

A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát, a tojást, a kis kockára vágott paprikát és sajtot.

Alufóliára terítjük a fele húst, ráfektetjük a kolbászt, beborítjuk a többi hússal, és  hengert formálunk belőle.
A bacon szalonnával beborítjuk. (úgy, hogy alul legyen, az összeillesztés).

Kiolajozott tepsibe tesszük, beborítjuk alufóliával, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után, a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Értékeld a receptet

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére