Vagdalt Ili konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zsemlét vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk. A kétféle hagymát apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük.
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a kihűlt hagymát, a tojást, a kis kockára vágott paprikát és sajtot.
Alufóliára terítjük a fele húst, ráfektetjük a kolbászt, beborítjuk a többi hússal, és hengert formálunk belőle.
A bacon szalonnával beborítjuk. (úgy, hogy alul legyen, az összeillesztés).
Kiolajozott tepsibe tesszük, beborítjuk alufóliával, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Az idő letelte után, a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.