Vajban sült tejszínes mogyorós busa filé
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halat sózom, borsozom, csavarok rá citromot, szórok rá fűszerkeveréket, rászórom a mogyorót, hűtőbe teszem.
A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, felkarikázom, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a vajat, majd rá bőrével lefelé a halat.
Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe.
Felaprítom a petrezselymet.
15 perc után locsolok a halra tejszínt. 30 perc után megfordítom. Újabb 30 perc után visszafordítom, újra fűszerezem. Azórok rá mogyorót, 15 percig tovább sütöm tejszín hozzáadásával.
Tálaláskor a krumplira szórok aprított petrezselymet, és a hal mellé teszek egy szelet citromot.
Tipp / megjegyzés:
A busából kellő fűszerezés után finom sült hal készíthető.