Vajhal párolt zöldségekkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A halszeleteket besózni, megszórni színes borssal és citromlével megcsepegtetni, majd kicsit állni hagyni.
A zöldségeket ízlés szerinti méretben zsülienre vágni.
Egy serpenyőbe kevés olajat önteni, majd elkezdeni párolni a lila hagymát.
Pár perc után hozzáadni a paszternákot és a sárgarépát, majd jól összekeverni és párolni tovább.
Közben ízlés szerint fűszerezni, és hozzáönteni a bort.
Ha már kicsit összesetek a zöldségek, hozzáadni a gombát, majd pár perc után a cukkinit is.
Addig párolni, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Félretenni és elősütni a halszeleteket is.
Egy másik serpenyőbe pici olajat önteni, majd belehelyezni a halszeleteket.
2-3 percig sütni, majd átfordítani és a másik oldalát is szintén 2-3 percig sütni.
Ezután levenni a tűzről és a párolt zöldségekkel összeállítani a sütéshez.
Két nagyobb méretű sütőpapírt letépni, majd a lecsepegtetett, előpárolt zöldségeket ráhelyezni a papírra.
A zöldségek közepére rátenni az elősütött halszeleteket, majd a papír két végét összefogni és jól becsavarni.
Egy tepsire helyezni mindkét papírcsónakot, majd előmelegített sütőbe, közepes lángon 10 percig sütni. (ne süssük tovább, mert különben kiszárad a hal húsa)
Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk akár a sütőpapírral együtt, de óvatosan le is emelhetjük róla.