Főoldal / Hal ételek / Vajhal párolt zöldségekkel

Vajhal párolt zöldségekkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vajhal párolt zöldségekkel

Vajhal párolt zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 2 szelet vajhal
  • 2 zsenge cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák(el is hagyható)
  • 2 db lila hagyma
  • 5 nagyobb gomba
  • színes-bors
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • citromlé
  • 1 dl édes fehérbor
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A halszeleteket besózni, megszórni színes borssal és citromlével megcsepegtetni, majd kicsit állni hagyni.

A zöldségeket ízlés szerinti méretben zsülienre vágni.
Egy serpenyőbe kevés olajat önteni, majd elkezdeni párolni a lila hagymát.
Pár perc után hozzáadni a paszternákot és a sárgarépát, majd jól összekeverni és párolni tovább.
Közben ízlés szerint fűszerezni, és hozzáönteni a bort.
Ha már kicsit összesetek a zöldségek, hozzáadni a gombát, majd pár perc után a cukkinit is.
Addig párolni, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Félretenni és elősütni a halszeleteket is.

Egy másik serpenyőbe pici olajat önteni, majd belehelyezni a halszeleteket.
2-3 percig sütni, majd átfordítani és a másik oldalát is szintén 2-3 percig sütni.
Ezután levenni a tűzről és a párolt zöldségekkel összeállítani a sütéshez.

Két nagyobb méretű sütőpapírt letépni, majd a lecsepegtetett, előpárolt zöldségeket ráhelyezni a papírra.
A zöldségek közepére rátenni az elősütött halszeleteket, majd a papír két végét összefogni és jól becsavarni.
Egy tepsire helyezni mindkét papírcsónakot, majd előmelegített sütőbe, közepes lángon 10 percig sütni. (ne süssük tovább, mert különben kiszárad a hal húsa)

Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk akár a sütőpapírral együtt, de óvatosan le is emelhetjük róla.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére