Valentin napi szívecskés desszert
Hozzávalók:A piskóta alaphoz:
A töltelék piskótához:
Töltelékhez még:
Bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A piskóta alap:A tojások sárgáját kikeverjük 2-3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tojásos lisztes keverékbe.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (vékonyan), és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A töltelékhez használhatunk maradék piskótavégeket is, melyet a fagyasztóban össze lehet gyűjteni. Ha ez nincs 3 tojásból még egy piskótát sütünk a fenti leírás alapján.
A piskóta végeket, vagy a tölteléknek sütött piskótát darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a darabolt és a darált diót, 2 evőkanál lekvárt, a darabolt csokoládét, a kakaóport, a puha vajat, a cukrot, és ízlés szerint rumot. Összedolgozzuk, hogy egy töltelék szerű keveréket kapjunk.
A piskóta alapot megkenjük 2 evőkanál lekvárral, majd rányomkodjuk a kikevert tölteléket, majd a tetejére tesszük a második lapot, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Amikor a hűtőben teljesen lehűlt, és megdermedt, egy szív kiszúróval formákat szúrunk ki belőle. (de akár kocka alakúra is felvághatjuk, így nem lesznek a széléről leeső maradékok)
Elkészítjük a mázat:A porcukorhoz 2 ek langyos vizet teszünk, és a tűzhelyen pár perc alatt kicsit megmelegítjük.De vigyázzunk, ne olvasszuk fel, csak melegítsük. Ételfestékkel vagy málna szörppel beszínezzük, és a szívecskéket belemártogatjuk. Rácsra tesszük száradni.
A mikor megszáradt feldíszítjük a tetejét.