Valkonyai tejszines becsináltleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Felaprítunk minden hozzávalót, kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.
A bográcsban felhevítjük az olajat, a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és ezeket is lepirítjuk. Hozzátesszük a kolbászt és a gombát, mindent jól átkeverünk, beletesszük a zöldség zöldeket, megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Fedővel lefedve még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.
Közben a 3 tojás sárgához hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből hozzá merünk 1-2 merőkanál forró levet és átkeverjük vele a tojásos keveréket. Óvatosan kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre főzzük.