Vanília és csoki fagyi
Hozzávalók:A vaníliafagylalthoz:
A csokifagylalthoz:
|
|
Elkészítés:
A vanília fagylalthoz a tejet forróra melegítjük a kikapart vaníliamagokkal, majd kihűtjük.
A tojássárgát, a cukorhelyettesítőt, és tejszínt összekeverjük majd hozzáöntjük a vaníliás tejet. Folyamatos keverés mellett alacsony lángon besűrítjük.
Hideg vízfürdőben kihűtjük, folyamatos keverése közben.
Amikor teljesen kihűlt, tetejére fóliát rakunk, hogy ne bőrösödjön be és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hoyg teljesen lehűljön.
Másnap fagylaltgépben kikeverjük.
Fagylaltgép hiányában, a kihűlt krémet fagyasztóba tesszük és 1-2 óránként átkeverjük míg a kívánt állagot eléri.
A csokifagylalt elkészítése ugyan az mint a vaníliafagylalté, az olvasztott csokoládét és a kakaóport a tojássárgához keverjük. A többi lépés ugyan az.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés és a fagyasztás idejét nem tartalmazza.