Vaníliakrémes diós habos szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A sütőport elkeverjük a liszttel.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a darált diót, és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb.24x-22cmes) és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a tojások sárgáját a pudinggal csomómentesre kikeverjük. A tejet hozzáadva, alacsony lángon sűrű krémmé főzzük.
A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, és apránként a kihűlt pudingos krémhez keverjük.
A vaníliás krémet a kihűlt piskótára simítjuk.
A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá felverjük, és a sütemény tetejére simítjuk. A vaníliakrémes diós habos szelet tetejét vízgőz felett felolvasztott csokoládéval díszítjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, szeletelve kínáljuk.