Vaníliapuding bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók:
Az erdei gyümölcsös öntetez:
|
|
Elkészítés:
Ha vaníliarudat használunk akkor azt hosszában egy hegyes és éles kis késsel metsszük fel, és kaparjuk ki a belsejéből a magokat.
A vaníliamagokat (vagy a vanília esszenciát) tegyük egy főzőedénybe, adjuk hozzájuk a cukrot, a csipet sót, a tejszínt és 2 dl vizet. Melegítsük össze, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel.
A maradék vízben keverjük el csomómentesen az étkezési keményítőt, majd öntsük a többi hozzávalóhoz a főzőedénybe, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg az étkezési keményítőtől krémesre besűrűsödik.
Vegyük le a tűzhelyről, és a felét osszuk el 2-3 pohár aljában. Szórjuk meg mirelit (vagy friss) bogyós gyümölcsökkel majd fedjük be a maradék pudinggal. Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.
Az erdei gyümölcsös öntethez a gyümölcsöket tegyük egy főzőedénybe adjuk hozzá a cukrot és a vizet. Pár perc alatt melegítsük össze, hogy a gyümölcsök éppen csak egy picit össze essenek és szép piros levet engedjenek.
A hideg pudingokat a meleg (vagy hideg) gyümölcsszósszal tálaljuk.