Főoldal / Desszertek / Vaníliapuding bogyós gyümölcsökkel

Vaníliapuding bogyós gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliapuding bogyós gyümölcsökkel

Vaníliapuding bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 1 db vaníliarúd (vagy egy kiskanál vanília esszencia)
  • 3 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl habtejszín
  • 3 dl víz
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 1 marék vegyes bogyós gyümölcs

Az erdei gyümölcsös öntetez:

  • 10 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 1 ek. cukor
  • 3 ek. víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Ha vaníliarudat használunk akkor azt hosszában egy hegyes és éles kis késsel metsszük fel, és kaparjuk ki a belsejéből a magokat.

A vaníliamagokat (vagy a vanília esszenciát) tegyük egy főzőedénybe, adjuk hozzájuk a cukrot, a csipet sót, a tejszínt és 2 dl vizet. Melegítsük össze, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel.
A maradék vízben keverjük el csomómentesen az étkezési keményítőt, majd öntsük a többi hozzávalóhoz a főzőedénybe, és folyamatos keverés mellett addig forraljuk, amíg az étkezési keményítőtől krémesre besűrűsödik.
Vegyük le a tűzhelyről, és a felét osszuk el 2-3 pohár aljában. Szórjuk meg mirelit (vagy friss) bogyós gyümölcsökkel majd fedjük be a maradék pudinggal. Tegyük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.

Az erdei gyümölcsös öntethez a gyümölcsöket tegyük egy főzőedénybe adjuk hozzá a cukrot és a vizet. Pár perc alatt melegítsük össze, hogy a gyümölcsök éppen csak egy picit össze essenek és szép piros levet engedjenek.
A hideg pudingokat a meleg (vagy hideg) gyümölcsszósszal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére