Vaníliás karika Trollanyu konyhájából
Hozzávalók:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elvegyítjük egy tálban. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vanília kikapart magjait, a tojássárgákat és a hideg vajat. Puha tésztát gyúrunk belőle. ( Nekem kellett még 2-3 evőkanál tej, hogy összeálljon a tészta, lehet, hogy a tojások voltak kicsik, vagy a liszt miatt.)
Egy ilyen finom kekszhez használjunk vajat és ne margarint, és az igazi vanília is dukál bele, rúd vagy őrlemény formában.
Folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, legalább 1-2 órára, de lehet egész éjszakára is.
Sütés előtt fél órával kivesszük a tésztát, majd lisztezett nyújtólapon kb. 6 mm vékonyra nyújtjuk és karikákat szaggatunk belőle egy fánk szaggatóval.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, kis távolságot hagyva a kekszek között. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük őket, majd a tepsin hagyjuk kihűlni, mert melegen könnyen törik.
A csokit a kókuszolajjal felolvasztjuk.( én tejcsokit használtam, mert csak az volt otthon)
Visszahűtjük kicsit, majd a kekszek alját belemártjuk és mintás szilikonos lapra tesszük. Hűtőbe tesszük őket, hogy gyorsan megdermedjenek, majd utána óvatosan leszedjük őket a szilikonról. Ennek hiányában sima szilikonos sütőpapírra is rakhatjuk, arról is könnyen lejön, ha megköt a csoki.
Pléhdobozba téve sokáig eláll.