Vargányás csirkepörkölt tarhonyával
Hozzávalók:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk.
Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk , étolajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük és a húst beletesszük.
A paprikát félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. A paradicsomot négybe vágjuk és az ételhez adjuk.
A többi hozzávalókkal együtt készre főzzük. A legvégén beletesszük a felszeletelt gombát.
4-5 percig együtt főzzük, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet.
A tarhonyát 3 ek. étolajon kissé átpirítjuk.
A gombás pörköltet felöntjük annyi vízzel,hogy db 9 dl legyen rajta a lé. Kissé még megsózzuk és a megpirított tarhonyára öntjük.
Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főzzük.
Jó étvágyat hozzá!