Vargányás palacsintametélt
Hozzávalók:A palacsintához:
A gombás raguhoz:
|
|
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóiból tésztát keverünk, majd kb.10 darab palacsintát sütünk belőle. A sütés után kettőt -kettőt feltekerünk és vékony csíkokra felszeljük.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, beletesszük az összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, a paradicsomot, és a többi hozzávalót. Végül hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, egy két kanál vizet adunk hozzá és fedővel letakarva puhára főzzük.
Amikor a gomba elkészült, a 3 deci tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük és a gombát behabarjuk vele.
A szeletelt palacsintával összekeverjük és egy sütőedénybe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt összesütjük.
Hidegen melegen egyaránt finom.