Vargányás sertésragu leves
Hozzávalók:
A rántáshoz:
Levesbetét:
|
|
Elkészítés:
A gombát langyos vízben áztatjuk, majd leszűrjük és többször folyóvíz alatt átöblítjük.
A húst feldaraboljuk. Az apróra vágott vöröshagymát kevés étolajon megpároljuk. Rátesszük a húst, hozzáadjuk a húsleveskockát vagy a házi vegetát, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félkészre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Átpirítjuk, majd felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, készre főzzük, utána fűszerezzük és bazsalikommal ízesítjük.
Az étolajon a liszttel, fokhagymával zsemle színű rántást készítünk, paprikával meghintjük.
Vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük és a leveshez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk.
Leves betétként, rövid cérnametéltet készítünk hozzá.