Vargányás vadragu
Hozzávalók:
A páchoz:
|
|
Elkészítés:
A vadhúst 2 centis kockákra vágom, majd elkészítem a páclevet hozzá. Összekeverem a fehérbort a vízzel babérlevéllel, boróka bogyóval, borssal, kakukkfűvel és tűzdelt vöröshagymával.A húst egy éjszakát a pácban hagyom.
Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom.
A húsokat kiveszem a pácléből.(a páclevet nem öntjük ki!)
Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét (ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel), majd kis lángon kb 1-vagy 1,5 óra alatt puhára főzöm a húst.
A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágom, és a már megfőtt húshoz hozzáadom, ezzel még 10 percig főzöm.
A tejfölt, vörösborral a főző tejszínnel és a liszttel simára kikeverem, és a gombás vadhúshoz öntöm.
Ezzel még 1-2 perc alatt összeforralom, pár csepp citrom levet is adok hozzá ízesítésnek.
Párolt rizzsel tálaltam.