Főoldal / Desszertek / Vendégváró diós-almás Eta módra

Vendégváró diós-almás Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vendégváró diós-almás Eta módra

Vendégváró diós-almás Eta módra

Hozzávalók:

A két laphoz:

  • 45 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek. tej
  • 2 ek. rum vagy rumaroma
  • 9 g sütőpor
  • 10 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 6 db tojás
  • 2 ek. kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 6 darab alma (ha kisebbek az almák lehet 8 darab)
  • 20 dkg darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyságúra és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tepsibe.

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. (az alma levét nem nyomjuk ki!)
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott reszelt almát majd hozzákeverjük a diót, kakaóport, sütőport, zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját.

A töltelék masszát ráöntjük a tepsiben lévő tésztára. Kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre. Megszurkáljuk egy villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Akár olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét.

Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat kívánok!

Vendégváró diós-almás Eta módra 4.40/5 (5 értékelés)

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére