Vendégváró diós-almás Eta módra
Hozzávalók:A két laphoz:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát elnyújtjuk tepsi nagyságúra és nyújtófán összetekerve belehelyezzük a kivajazott, lisztezett tepsibe.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. (az alma levét nem nyomjuk ki!)
A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a meghámozott reszelt almát majd hozzákeverjük a diót, kakaóport, sütőport, zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját.
A töltelék masszát ráöntjük a tepsiben lévő tésztára. Kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a töltelékre. Megszurkáljuk egy villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
170 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Akár olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét.
Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat kívánok!