Vendégváró tál II
Hozzávalók:A rántott húshoz:
A sonkatekercshez:
A tojássünihez:
A gombához:
A kaszinótojáshoz:
|
|
Elkészítés:
A karajt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. Lisztben, felvert tojásban, prézliben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
A búbos húshoz a húst vékony szeletekre vágjuk, sós vízben teljesen puhára főzzük. Majd olajban pirosra sütjük.
A tejfölt kikavarjuk a reszelt sajttal, sóval, pirospaprikával. Minden hússzeletre halmokat teszünk, és a sajt olvadásáig sütjük tovább.
A sonkatekercshez a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a mustárral, a főtt tojássárgájával, sóval. Mindegyik sonkára teszünk belőle és feltekerjük.
A sünihez hosszú csíkokat vágunk a pritaminpaprikából, beleszurkáljuk a főtt tojásba, a szeme szemes borsból van.
A gombához a főtt tojás kalapját levágjuk, ráhelyezzük a fél paradicsomot, és pöttyöket teszünk rá mustárból.
A kaszinótojáshoz a tömlős sajtot kinyomjuk, összekeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, és visszatöltjük a tojásba.
Ízlés szerint rendezzük el egy nagy tányéron.
Tipp / megjegyzés:
Elég sok időbe telik az elkészítése, de ünnep napokon megérdemeljük.