Violetta szelet
Hozzávalók:A tésztához:
Továbbá:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzá keverjük a sütőporral, és a dióval elkevert lisztet.
24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A tojás sárgákat a cukrokkal,és a vízzel, vízgőz felett géppel felverjük, és addig melegítjük folyamatosan kevergetve, míg jól besűrűsödik.
Félre tesszük hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás krémet, és együtt kikeverjük.
A kihűlt tésztára simítjuk a mogyorókrémet.
A kekszet a kávéba mártjuk és a nutellára sorban kirakjuk. A tetejére simítjuk a krémet, majd vízgőz felett felolvasztott csokoládéval díszítjük.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a kekszek kellően megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!