Főoldal / Desszertek / Violetta szelet

Violetta szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Violetta szelet

Violetta szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 db tojásfehérje
  • 7 ek. cukor
  • 6 ek. darált dió
  • 5 ek. finomliszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • A lekenéshez:
  • 30 dkg nutella

Továbbá:

  • 30 dkg szögletes háztartási keksz
  • 2 dl hosszú kávé

A krémhez:

  • 7 db tojás sárgája
  • 7 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. víz
  • 3,5 dl habtejszín

A tetejére:

  • 7 dkg csokoládé
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzá keverjük a sütőporral, és a dióval elkevert lisztet.
24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A tojás sárgákat a cukrokkal,és a vízzel, vízgőz felett géppel felverjük, és addig melegítjük folyamatosan kevergetve, míg jól besűrűsödik.
Félre tesszük hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás krémet, és együtt kikeverjük.

A kihűlt tésztára simítjuk a mogyorókrémet.

A kekszet a kávéba mártjuk és a nutellára sorban kirakjuk. A tetejére simítjuk a krémet, majd vízgőz felett felolvasztott csokoládéval díszítjük.

Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy a kekszek kellően megpuhuljanak és az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Violetta szelet 4.29/5 (7 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére