Főoldal / Desszertek / Virágfánk

Virágfánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virágfánk

Virágfánk

Hozzávalók:

  • 5 egész tojás
  • 3 ek. cukor
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 5 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna

A sütéshez:

  • 5 dl olaj

A tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nem túl magas falú tálba bele tesszük a hozzávalókat és kézi habverővel simára összedolgozzuk. Ha szükséges még adjunk hozzá lisztet, mert olyan sűrű állagú masszát kell kapnunk ami nem csorog le a habverő fejéről.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, teljes lángon melegítjük.

Belemártjuk a formánkat az olajba, pár másodpercig benne hagyjuk, majd a masszába nyomjuk a formát úgy, hogy a teteje kb 3 mm -re kiálljon a masszából, mert ha az egészet belenyomjuk nem jön le a formáról. Ebben is pár másodpercig hagyjuk, majd belenyomjuk a forró olajba. Gyorsan aranysárgára sül, majd egy húspuhító fával leütjük a formáról.

Törlőpapírra tesszük, majd ugyanígy megsütjük a többi fánkot is.

Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A vége felé besűrűsödik a massza, ekkor én egy csöpp vizet tettem hozzá, átkevertem és folytattam a sütést.

Mentés

Mentés

Virágfánk 5.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére