Virágfánk
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
Egy nem túl magas falú tálba bele tesszük a hozzávalókat és kézi habverővel simára összedolgozzuk. Ha szükséges még adjunk hozzá lisztet, mert olyan sűrű állagú masszát kell kapnunk ami nem csorog le a habverő fejéről.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, teljes lángon melegítjük.
Belemártjuk a formánkat az olajba, pár másodpercig benne hagyjuk, majd a masszába nyomjuk a formát úgy, hogy a teteje kb 3 mm -re kiálljon a masszából, mert ha az egészet belenyomjuk nem jön le a formáról. Ebben is pár másodpercig hagyjuk, majd belenyomjuk a forró olajba. Gyorsan aranysárgára sül, majd egy húspuhító fával leütjük a formáról.
Törlőpapírra tesszük, majd ugyanígy megsütjük a többi fánkot is.
Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
A vége felé besűrűsödik a massza, ekkor én egy csöpp vizet tettem hozzá, átkevertem és folytattam a sütést.