Főoldal / Kelt tészták / Virslis lábtörlő

Virslis lábtörlő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslis lábtörlő

Virslis lábtörlő

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1/4 kocka friss élesztő
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1 csapott kávéskanál cukor
  • 1 kávéskanál olaj

A szövéshez:

  • 8 db roppanós virsli

Lekenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom. A többi hozzávalóból tésztát dagasztok,majd letakarva duplájára kelesztem.

Ezután kinyújtom majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem

Hosszanti irányban végig vágom a tésztát 2 cm távolságra, de végeinél 2 cm-re meghagyom a széleket.

Ezután a hosszában félbe vágott virsliket, beszövögetem a tészta csíkok közé. Felvert tojással lekenem, majd előmelegített sütőben, 160 C pirosra sütöm!

Jó étvágyat!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére