Virslis lencsesaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A virslit és a lencsét megfőzni, majd mindkettőt kihűteni. Ezután a kihűlt virslit felkarikázni.
A sajtot felkockázni, a hagymát pedig apróra felvágni.
Egy tálba beletenni kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverni.
Egy másik tálba beletenni, majd simára keverni a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot, és az őrölt borsot.
Ezután ráönteni a virslis keverékre, és szintén óvatosan összekeverni.
Egy-két órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.