Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal folyami rákkal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A mézdinnyét, kettévágom, magját eltávolítom. Az egyik felét megborsozom, öntök bele vodkát.
A pitypang levelekből négy nagyobbat félreteszek, a többit nagyobb darabokra vágom. A lazacot szintén feldarabolom. A citromból vágok egy karikát, félbevágom.
Egy tányérra rárakom a dinnyét, s megpakolom a pitypang levelekkel, lazaccal, folyami rákkal és olíva bogyóval.
Locsolok rá olíva olajat, facsarok rá citromot, a közepére locsolok chili szószt. A dinnye mellé helyezem a pitypang leveleket, a két fél citrom karikát, locsolok rá citromlevet és olívaolajat, ráhelyezem a paprikás ostyákat.
Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön az egész, s az ízek összeérjenek