Vörösáfonyával és pisztáciával töltött pulykamell tekercs – paleo
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A pulykamell filét egy éles késsel felvágjuk úgy, hogy egyben maradjon és egy vékony nagy szelet legyen az egész. (Én 2 darabra vágtam és 2 kisebb tekercset készítettem, úgy könnyebb volt vele bánni.)
A pulykamellre folpackot terítünk és nagyon vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk mindkét oldalát.
Az apróra vágott szalonnát ropogósra sütjük, majd kivesszük a zsírból és félretesszük. A kisült zsírban megpároljuk a póréhagymát, csak pár percig, amíg kicsit összeesik és elkezd pirulni. Ezután a szalonnát, a póréhagymát, az áfonyát, a fokhagymát, a zsályát, a pisztáciát és a fenyőmagot aprítógépbe tesszük és felaprítjuk. ( Ne keverd pépesre, maradjon kicsit darabos. A vörös áfonya csomagolását érdemes ellenőrizni, mert a legtöbb tartalmaz hozzáadott cukrot.) Hozzáadjuk a tojásokat, a kókuszlisztet, kevés sót és borsot, majd összekeverjük.
A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a hússzeleteken, majd szorosan feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval több helyen megtűzzük, hogy ne tudjon szétcsúszni. (Ezt majd szeletelés előtt el kell távolítani.)
A serpenyőben (amiben a hagyma és szalonna sült) megpirítjuk a tekercsek mindkét oldalát, majd egy tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. (Ez függ a tekercsek méretétől is)
Kiszárítani semmiképpen nem szabad! Az utolsó 5 percben levesszük róla a fóliát, és grill funkcióra kapcsolva szép pirosra sütjük.
Ha kész van, tányérra tesszük őket, letakarjuk a fóliával, és 5-10 percig pihentetjük. Szeletelve, tetszés szerinti körettel kínáljuk.