Vörösboros babgulyás gazdagon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot és a pörcöt egy éjszakára beáztatom. Másnap felteszem főni.
Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, majd rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett rádobom a karikákra vágott répát, zellert és a kockákra vágott krumplit. Később beleteszem a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom. (a chili elhagyható, ha valaki nem szereti a csípőset)
Felkarikázom a kolbászt. A zöldséges-ragut a babhoz öntöm.
Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, és beleöntöm a bort és készre főzöm.
A levest petrezselyemmel megszórva, tejföllel kínálom.
Tipp / megjegyzés:
Terveztem hozzá csipetkét is, de kimaradt. Aki akarja még ezzel is gazdagíthatja, és akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De így, csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.