Vörösboros barackos koszorú
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat a nyírfacukorral habosra keverjük. Hozzáadunk pár kanál lisztet és egyenként a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük. Ezután belekeverjük a görög joghurtot, és a vörösbort is. (Aki az édesebb sütiket szereti tegyen bele kicsit több cukrot)
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóval és a fahéjjal. Majd a masszához adjuk és simára keverjük.
Egy olajjal megspriccelt koszorú formába öntjük a masszát, de lehet tepsibe, vagy kisebb tortaformába is.
A tetejét kirakjuk a felezett sárgabarack befőttel és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütési idő függ a sütőtől és hogy mekkora tepsiben sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e)
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk. Finom szaftos sütemény és másnap is puha marad.
Tipp / megjegyzés:
A maradék bort mellé kortyolgatva, tökéletes. Ízlés szerint más gyümölcsökkel is elkészíthető.