Főoldal / Birka / Marha / Vörösboros birkapörkölt sós krumplival

Vörösboros birkapörkölt sós krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros birkapörkölt sós krumplival

Vörösboros birkapörkölt sós krumplival

Hozzávalók:

  • 60 dkg birkapörkölt hús
  • bacon szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöld hegyes paprika
  • 1 db paprika
  • 3 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • fűszeres olívaolaj
  • kacsazsír
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • édes chili szósz
  • csípős chili szósz
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • majoranna
  • bazsalikom
  • vörös bor
  • 5-6 db nagyobb krumpli
  • fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
  • jégsaláta levél
  • paradicsom
  • hegyes zöld paprika
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A birkahúst megmosom, és feldarabolom. A hagymát, és fokhagymát apróra vágom, a paprikákat, a paradicsomot, tetszés szerint szeletelem, darabolom. A krumplit meghámozom, és megfőzöm.
Egy serpenyőben a bacont kisütöm, hozzáadom a hagymát kevés kacsazsírt, fűszeres olívaolajat és megdinsztelem. Ráteszem a húst, megpörkölöm, majd hozzáadom a fokhagymát. Fűszerezem, párolom. Hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot. Időnként öntök hozzá vörösbort, és készre főzöm.
Tálaláskor teszek a tányérra a főtt sós krumpliból, amit megszórok fokhagymás petrezselymes fűszerkeverékkel, szedek mellé a pörköltből, és díszítem salátával, paradicsommal és paprikával.

Tipp / megjegyzés:
Bár a birkapörkölt bográcsban főzve az igazi, azért így is élvezhető ez az étel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére