Főoldal / Desszertek / Vörösboros csokoládé trüffel

Vörösboros csokoládé trüffel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vörösboros csokoládé trüffel

Vörösboros csokoládé trüffel

Hozzávalók:

(25 darabhoz)

  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 6 cl a kedvenc vörösborunkból
  • 1 zacskó díszítő cukor (100g)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejszínt egy lábosba öntjük és melegíteni kezdjük, amikor forrni kezd lehúzzuk a tűzről ls hozzáadjuk az apróra vágott csokoládédarabokat. Hagyjuk hűlni 3-4 percig majd  keverjük el és közben adjuk hozzá a vörösbort is.

A lábost fedjük le folpackkal, és tegyük be a hűtőbe 2 órára. Ha teljesen kihűlt formázzunk belőle apró golyócskákat és forgassuk meg az apró színes cukorgyöngyökben.

Legjobb hidegen fogyasztani, de szobahőmérsékleten is kiváló desszert.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére