Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom.
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom.
Egy serpenyőben kevés olíva olajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülök kockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, és fűszerezem.
A vége felé öntök bele vörösbort, és keverek bele tejfölt..
Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok mellé.