Vörösboros debreceni gulyásleves tarhonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnákat, sonkát kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zellerlevelet aprítom, az újhagymát, póréhagymát, paprikát, chilipaprikát karikára, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a debrecenit szeletelem.
A szalonnákat disznózsíron megdinsztelem, ráteszem, a zöldségeket, majd feleresztem vízzel, fűszerezem. Amikor már majdnem megfőtt, beleteszem a tarhonyát, a kolbász, s öntök bele vörösbort.
Tálalom. Merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy chili paprikát.
Tipp / megjegyzés:
Gondoltam, ezúttal nem egy hagyományos gulyáslevest főzök. Azt hiszem sikerült. Bár lehet, hogy többen azt mondják, ez nem gulyás, hanem egy sűrű kolbászos zöldségleves.
A lényeg, hogy finom lett, s jó csípős, ahogy én szeretem.