Elmentem!Vörösboros fusilli ruccolával paradicsomszószos szardíniával
Hozzávalók:
- 2 marék fusilli tészta
- 1 doboz szardínia paradicsom szószban (12 dkg)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1/2 zacskó ruccola
- 3 db chili paprika
- extraszűz olíva olaj
- capri bogyó
- chili paprikával töltött zöld olívabogyó
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- petrezselyem
- bazsalikom
- chili szósz
- vörösbor
- chilis fokhagyma
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
1 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A tésztát sós vízben felteszem főni. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a darabolt chilit és fokhagymát.
Hozzáadom a ruccola leveleket, a darabolt bazsalikomot, a nyolcadolt, majd félbevágott paradicsomokat, capri és olívabogyókat, a halat.
Fűszerezem, locsolok rá chiliszószt és vörösbort. Ráöntöm a megfőzött tésztát. Összekeverem.
Tálalok, a tányérra szedek a tésztából, teszek rá ruccolát, és petrezselymet.
Vörösbort iszom hozzá.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.