Vörösboros gombás csirkecomb gnocchival
Hozzávalók:
A gnocchihoz:
|
|
Elkészítés:
A combokat sózom, borsozom.
A krumplikat megpucolom, és sós vízben megfőzöm.
Egy serpenyőben a combokat kevés zsíron mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem. A hagymát, paprikát, paradicsomot, gombákat felvágom.
A hagymát megdinsztelem, ráteszem a combokat, majd a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá vörösbort, és fedő alatt párolom.
A krumplikat egy krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom. A tojással és a liszttel összekeverem, majd összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, újjnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.
Tálalok, a tányérra szedek egy combot, mellé gnocchit, rá gombaszószt, és egy kanál tejfölt.
Tipp / megjegyzés:
Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most az olaszos, vagy a magyaros konyha étele. A lényeg az, hogy nagyon finom. Bár, ha belegondolok, a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére.