Vörösboros gombás csirkeragu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirke darabokat sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.
Egy edényben olajat melegítünk, és pár perc alatt megpirítjuk benne a csirkedarabokat. Egy tányérra szedjük őket.
Ugyanebben az edényben még egy kis olajat melegítünk, és megpirítjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, a gombát, a fokhagymát és átpirítjuk az egészet.
Visszatesszük bele a csirkét is, felöntjük a csirke levessel, a borral, beletesszük a fűszereket, majd körülbelül fél órát főzzük közepes lángon.
Amikor a leve már kezdett sűrűsödni, belekeverjük a paradicsompürét, és ízlés szerint utána ízesítjük sóval, borssal.
Tálalás előtt a rozmaring ágakat és babérlevelet kivesszük belőle.
Köretnek készíthetünk mellé petrezselymes krumplit vagy kínálhatjuk friss kenyérrel.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon ízlett a családomnak, először azt hitték marha ragu, olyan gyönyörű színe lett a vörösbortól.