Vörösboros gombás marhaszelet
Hozzávalók:A gombás húshoz:
A vadas szószhoz:
A sütőtök szószhoz:
A krumplipüréhez:
|
|
Elkészítés:
A húst bekenem mustárral, sózom, borsozom, megszórom az aprított fokhagymával, locsolok rá olívaolajat és beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap egy serpenyőben a felvágott szalonnát megpirítom, a felszeletelt újhagymát megdinsztelem, ráteszem a húsokat és mindkét oldalán megsütöm, majd öntök rá kevés vizet és párolom. Végül ráteszem a gombaszeleteket, fűszerezem, locsolok rá vörösbort és főzőtejszínt.
Hozzálátok a szószok elkészítéséhez.
A zöldségeket feldarabolom, és 3 dl vízben a fűszerekkel megfőzöm, majd hozzáöntök egy kevés ecetet, és citromlevet. Serpenyőben kevés cukrot karamellizálok. Beleteszem a zöldségeket, és egy kevés liszt hozzáadásával pár percig főzöm. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixolom.
A tököt kockára vágom, olajjal meglocsolom, és a sütőben megsütöm.Kevés vízbe teszem, fűszerezem, adok hozzá főzőtejszínt és tökmagolajat, és összeforralom. Botmixerrel pürésítem.
A megpucolt krumplit sós vízben megfőzöm, összetöröm, vajjal és aprított fokhagymával kikeverem.
Tálaláskor teszek a tányérra krumplipürét, mellé egy szelet húst, gombát, és kanalazok a tányérra a szószokból.
Tipp / megjegyzés:
Kedvet kaptam a vadas marhára. Próbáld ki Te is!