Vörösboros gulyásleves chilivel nokedlivel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fazékba teszek kevés olajat, ezen megpirítom a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranybarnára dinsztelem.
A végén hozzáadom az aprított fokhagymát, a felszeletelt chilipaprikát, megszórom a borssal, őrölt köménnyel.
Ráteszem a kockára vágott hús, majd megszórom a piros paprikával, és ráöntöm a vörös bort. Ebben párolom tovább a húst. Majd felöntöm vízzel, beleteszem a felvágott zöldségeket, a gulyáskrémet, és az Erős Pistát.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez, tojást, sót és kevés vizet keverek hogy egy lágy tésztát kapjak. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beleszaggatom a nokedlit, és készre főzöm a levest.
Tálaláskor chilivel díszítem.
Tipp / megjegyzés:
Egy gazdag leves, igazi Hungaricum: Echte ungarische Gulaschsuppe. Persze disznózsírral készítve az igazi.