Főoldal / Levesek / Vörösboros gulyásleves chilivel nokedlivel

Vörösboros gulyásleves chilivel nokedlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gulyásleves chilivel nokedlivel

Vörösboros gulyásleves chilivel nokedlivel

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhús (lábszár és/vagy felsál)
  • 1 szelet füstölt
  • szalonna
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db chilipaprika
  • gulyáskrém
  • Erős Pista
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zeller
  • zellerlevél
  • 2 db hegyes csípős zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej nagy csiperkegomba
  • 2 db krumpli
  • petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • liszt
  • víz
  • őrölt bors
  • őrölt köménymag
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A fazékba teszek kevés olajat, ezen megpirítom a szalonnát, majd az apróra vágott hagymát aranybarnára dinsztelem.

A végén hozzáadom az aprított fokhagymát, a felszeletelt chilipaprikát, megszórom a borssal, őrölt köménnyel.

Ráteszem a kockára vágott hús, majd megszórom a piros paprikával, és ráöntöm a vörös bort. Ebben párolom tovább a húst. Majd felöntöm vízzel, beleteszem a felvágott zöldségeket, a gulyáskrémet, és az Erős Pistát.

Közben elkészítem a nokedli tésztáját: a liszthez, tojást, sót és kevés vizet keverek hogy egy lágy tésztát kapjak. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beleszaggatom a nokedlit, és készre főzöm a levest.

Tálaláskor chilivel díszítem.

Tipp / megjegyzés:
Egy gazdag leves, igazi Hungaricum: Echte ungarische Gulaschsuppe. Persze disznózsírral készítve az igazi.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére