Vörösboros kacsanyakpörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a paprikákat, paradicsomot darabolom.
A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütöm, félreteszem.
A zsírban az aprított hagymát, megdinsztelem. Hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, és a csilipaprikát, majd ízlés szerint fűszerezem. Visszateszem a kacsanyakakat, felengedem vízzel. Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.
Közben a borsót megpárolom. A paradicsomokat felszeletelem, a saláta leveleit leszedem.
Tálalok. A tányérra rakok két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolok rá olívaolajat, szójaszószt, facsarok rá citromot. Díszítem egy csilipaprikával.
Tipp / megjegyzés:
Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!