Vörösboros lucskos káposzta húsgombóccal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A rizst egy serpenyőben kevés olajon fehéredésig pirítom, majd beleteszem egy keverőtálba.
Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütöm, hozzáadom a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, majd a keverőtálba teszem. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, és összekeverem. Vizes kézzel gombócokat formázok belőle.
Egy fazékban a maradék olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem 4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával. Lassú tűzön fél órát főzöm, majd belerakom a káposztát és még 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, összekeverem, majd forralok egyet rajta.
Tálaláskor szedek a tányérba káposztát és húsgombócot, kanalazok rá tejfölt, szórok rá borsot és piros paprikát, és díszítem egy chilipaprikával.