Vörösboros marhatokány
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst és a sárgarépát nagyobb kockára vágjuk, a vöröshagymát negyedeljük, hozzáadjuk a fokhagymát és belemorzsoljuk a két leveskockát. Hozzáöntjük a vizet, belerakjuk a fűszereket, a sót nem. Végül beleöntjük a vörösbort. Összekeverjük, lefóliázzuk és 2-3 napra hűtőbe tesszük.
Főzés előtt szétválogatjuk az összetevőket.
Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, ha kész, kiszedjük a kisült zsírból, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a húst, sózzuk, hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük.
A lábosba tesszük a zöldségeket is, kicsit pirítjuk, majd visszatesszük a szalonnát, a húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük a páclével, felforraljuk és letakarva előmelegített sütőben, légkeverésen 170 fokon sütjük kb. 3 órán át.
Ezalatt a gombát és a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk és a kész húshoz keverjük. Friss ropogós kenyérrel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Kissé macerás az elkészítése, de megéri a vesződséget. Mennyei étel.