Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos pirított mogyorós toasttal
Hozzávalók:
Kísérőnek:
|
|
Elkészítés:
A mazsolát rumba áztatom, a citromhéját lereszelem, levét kifacsarom.
A behűtött dinnye mag nélküli részéből kis golyócskákat vájok, félreteszem. A dinnyét felvagdosom, a magokat eltávolítom, beteszem egy keverőedénybe, s a többi hozzávaló hozzáadásával (a mazsola kivételével) botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe néhány órára.
Tálaláskor a mogyorót megpirítom, a toastot a füstölt sajttal néhány percig grillezem. A levest egy tálba öntöm, belerakom a félretett dinnyegolyócskákat, szórok rá mazsolát, mogyorót, s díszítem mentacsúccsal. Grillezett sajtos toasttal fogyasztom, melyre szórtam a pirított mogyoróból.
Tipp / megjegyzés:
Forró nyári napokra.