Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, aprítom, a paprikát, chilit, paradicsomot darabolom, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára vágom.
Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinsztelem, ráteszem a csirkét, majd öntök rá kevés vizet, fűszerezem, és fedő alatt párolom.
Időnként meglocsolom, öntök hozzá vörös bort. Leveszem a fedőt, és készre főzöm..
Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinsztelem, szórok rá lisztet, majd fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s megfőzöm. Öntök hozzá kevés tejet.
Tálaláskor a tányérra teszek kör alakban a főzelékből, középre helyezek egy csirkecombot, rá egy chili paprikát.
Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek.
Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.