Főoldal / Főzelékek / Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Hozzávalók:

  • 4 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj 
  • vörös bor
  • mirelit zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 karalábé
  • petrezselyemzöld
  • vaj
  • liszt
  • tej
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát, aprítom, a paprikát, chilit, paradicsomot darabolom, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára vágom.

Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinsztelem, ráteszem a csirkét, majd öntök rá kevés vizet, fűszerezem, és fedő alatt párolom.

Időnként meglocsolom, öntök hozzá vörös bort. Leveszem a fedőt,  és készre főzöm..

Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinsztelem, szórok rá lisztet, majd fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s megfőzöm. Öntök hozzá kevés tejet.

Tálaláskor a tányérra teszek kör alakban a főzelékből, középre helyezek egy csirkecombot, rá egy chili paprikát.

Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek.

Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére