Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros pirított sertésmáj (resztelt máj)

Vörösboros pirított sertésmáj (resztelt máj)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros pirított sertésmáj (resztelt máj)

Vörösboros pirított sertésmáj (resztelt máj)

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb hámozott paradicsom
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • kevés majoránna
  • őrölt bors
  • só,
  • 1 kanál sertészsír a hagyma párolásához
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük.A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.

A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk. Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, akkor közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.

Krumplipürét, rizst, vagy tarhonyát készítünk mellé és savanyúsággal kínáljuk.

Mentés

Vörösboros pirított sertésmáj (resztelt máj) 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére