Vörösboros pirított sertésmáj (resztelt máj)
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A májat kicsit előfőzzük, sótlan vízben. Kihűtés után felszeleteljük.A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megpároljuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a felszeletelt sertésmájat is hozzátesszük, és addig pirítjuk, míg enyhe pörköt (pirult réteget) kap kívülről.
A paradicsomot meghámozzuk úgy, hogy csumáját kivágjuk, tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd 1 percre forró vízbe mártjuk, így a héja könnyen lehúzható róla. Az ilyen módon megtisztított paradicsomot négyfelé vágjuk, a serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk. Az ízlés szerint feldarabolt paprikát is hozzátéve megborsozzuk, paprikázzuk. Kiskanálnyi majoránnát is adunk hozzá, majd kevés vörösbort hozzátöltve szaftjára pirítjuk. Ha puhább paprikát szeretnénk a sorrendet felcserélhetjük, akkor közvetlenül a máj után tegyük a serpenyőbe.
Krumplipürét, rizst, vagy tarhonyát készítünk mellé és savanyúsággal kínáljuk.