Vörösboros pulykanyak pörkölt fusillival
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A pulykanyakakat fűszerezem, egy serpenyőben libazsírban megsütöm, félreteszem. A zsírba beleteszem az aprított hagymákat, megdinsztelem.
Hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezem, a pörköltszaft kockát is belemorzsolom. Visszateszem a pulykanyakakat, feleresztem vízzel, főzöm.
Amikor már majdnem puha, öntök hozzá vörösbort.
Közben megfőzöm a tésztát.
Tálalás:
A tányérra rakok tésztát, rá egy nagyobb pulykanyakat, és meglocsolom a szafttal, teszek rá egy chili paprikát.
Ecetes uborkával fogyasztottam
Tipp / megjegyzés:
Ne higgyünk mindig a gyártónak! A zacskón 7 perc volt a javasolt főzési idő, 7 percnél még kemény volt a tészta, pedig a villanytűzhelyen a 7-es, majd 8-as fokozaton főztem, végül a forrástól számított 13 perc után értem a el a fogkeménységet.