Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel lecsóval
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat aprítom, a húst kockára, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd kifehéredés után a zöldségeket is, fűszerezem, öntök hozzá kevés vizet, majd egy idő után vörösbort.
Közben elkészítem a nokedli tésztáját, forrásban lévő sós vízbe szaggatom. A serpenyőből kiveszek két kanálnyi lecsót, majd hozzáteszem a leszűrt nokedlit, összekeverem.
A tányérra szedek egy adagot, a közepébe mélyített körbe pakolok lecsót, megszórom borssal, paprikával, s locsolok rá chiliszószt. Teszek rá egy chili paprikát, a tányér szélére pedig kettő uborkát.