Főoldal / Egytálételek / Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel lecsóval

Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel lecsóval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros sertéspörkölt nokedlivel lecsóval

Vörösboros sertéspörkölt nokedlival lecsóval

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • liszt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ecetes uborka
  • vörösbor
  • chili szósz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a húst kockára, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a húst, majd kifehéredés után a zöldségeket is, fűszerezem, öntök hozzá kevés vizet, majd egy idő után vörösbort.

Közben elkészítem a nokedli tésztáját, forrásban lévő sós vízbe szaggatom. A serpenyőből kiveszek két kanálnyi lecsót, majd hozzáteszem a leszűrt nokedlit, összekeverem.

A tányérra szedek egy adagot, a közepébe mélyített körbe pakolok lecsót, megszórom borssal, paprikával, s locsolok rá chiliszószt. Teszek rá egy chili paprikát, a tányér szélére pedig kettő uborkát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére