Vörösboros sertésragu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk, és lisztben meghempergetjük.
Egy mélyebb serpenyőben (én Wok-ot használtam) kevés zsiradékon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a lisztes húst, és átpirítjuk.
Ha a hús megpirult kiszedjük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban kisütjük az apró kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a megtisztított majd karikákra vágott répát, sózzuk, borsozzuk.
Két percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, átkeverjük,megszórjuk pirospaprikával, vegetával.
Visszatesszük a serpenyőbe a húst, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük 1dl vízzel és 2dl borral, és lefedve főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul,és a szaft elkezd besűrűsödni.
A végén beletesszük a mirelit zöldborsót, és 5perc alatt összefőzzük.
(ha időközben a szaft vagyon besűrűsödne vízzel vagy borral pótolhatjuk)
Rizzsel, bulgurral vagy sült burgonyával is tálalhatjuk.