Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival

Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival

Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival 1

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 12 szem nagyobb újkrumpli
  • zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili paprika
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • só őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • cayanne bors
  • csillag ánizs
  • vörösbor
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy serpenyőbe kevés zsiradékra helyezem a hússzeleteket, a karikára vágott vöröshagymát, paprikát, chilit, az aprított fokhagymát, csillagánizst, kakukkfüvet, s rövid ideig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Addig főzöm, míg a hús megpuhul, a vége felé öntök rá vörösbort

A krumplit megkapirgálom, egy serpenyőbe teszem olíva olajra, sózom, borsozom, kevés vizet is locsolok rá, fedő alatt megsütöm. A végén szórok rá aprított petrezselymet.

Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst, szaftot, sült zöldségeket, mellé pedig krumplik felét.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére